marți, 11 mai 2010

Piramidă cu o bază putredă...

Observăm cu regret, că sistemul de învățâmănt actual are multe carii.
Cred că am avea nevoie de un doctor specialist care să stabilească un diagnostic și o rețetă medicală care să fie aplicată meticulos și riguros ca să dea rezultatele mult așteptate. Mă întreb acum când mă găsesc în ultimul an liceal, oare copii mei vor beneficia de un sistem mai echilibrat sau situația va rămâne neschimbată încă multă vreme de acum încolo?
E profund dezamăgitor pentru mine cel puţin, că sistemul de învăţâmănt nu confera acea stare de comoditate în ceea ce priveşte orele de şcoală în sine. Iar comoditatea aceia probabil se trage de la baza piramidei care din păcate nu e fondată cum trebuie sau nu-si doreşte să fie, rezultatul:multe schimbări care se dovedesc a fi inutile.Pe cine să dăm vina? Pe nimeni sau pe toţi? E ca o vină omniprezentă dar invizibilă. Ce e de făcut?
Totul e putred, nu cred că mai poate fi recuperat ceva. E nevoie de o schimbare radicală şi completă, realizată de un singur guvern, fără atâtea schimbări de funcţii, deoarece în firea omului îi stă să-şi lase amprenta peste tot unde se pricopseşte dar care are efecte dezastruoase pentru restul societăţii. Până la urmă dacă m-ar întreba cineva ce părere am cu privire la noul model de Bac răspunsul meu cred că ar suna în felul urmator:
Ne subestimează capacităţile intelectuale! Asta e jignitor. Aş putea să continui cu răspunsul meu dar cred că m-aş păta cu putreziciunea piramidei.
E trist de trei ori trist. Şi ezit să pun punct ... . Aştept o schimbare, cu siguranţă inevitabilă.
Sunt obişnuită să fiu bombardată cu tot felul de meteoriţi care mă avertizează de marea catastrofă ce se apropie , care ori va fi distrusă, ori va distruge .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu